Rijst met gebakken Halloumi (vega)

Rijst met gebakken Halloumi (vega)

Omschrijving

Dit gerecht is een soort nasi, maar dan op z'n Marokkaans. De gebakken halloumi is een leuke twist om dit gerecht vegetarisch te maken. De kaas is stevig en smelt niet, daardoor kan je het krokant bakken in de pan. Wil je dit gerecht vegan maken? Laat dan de halloumi weg en voeg krokant gebakken tofu toe. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Je kan voor dit gerecht ook restjes rijst gebruiken, net als bij de nasi.
     
  2. Snijd de paprika, ui en aubergine in blokjes. Verhit een hapjespan met een eetlepel olie op hoog vuur en bak hierin de groenten met de Ras el Hanout in 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten stoven.
     
  3. Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft en de grotere in kwarten, verwijder de pitten van de dadels en halveer ze. Snijd de halloumi in plakjes van een halve centimeter.
     
  4. Schep de rijst door de gestoofde groenten en verwarm nog een paar minuten door.
     
  5. Bak ondertussen de halloumi in een andere pan met een scheut olie om en om bruin en krokant.
     
  6. Schep de rijst in borden of op een grote schaal en verdeel de tomaatjes, dadels, halloumi en amandelen erover. Maak af met grofgehakte koriander en munt.