Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de venkel, eventueel met behulp van een mandoline, in dunne plakjes. Snijd de courgette in kleine blokjes
Verwijder de blaadjes van de oregano en peterselie en snijd de steeltjes fijn.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui. Voeg de venkel, courgette en soepgroenten toe en bak nog 2-3 minuten mee. Voeg als laatste de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree en de fijngehakte steeltjes van de oregano en peterselie toe. Bak een minuut mee en voeg daarna de tomatenblokjes toe.
Laat de bonenmix uitlekken en spoel af. Voeg ze toe met de groentenbouillon. Roer alles voorzichtig door elkaar. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de parelcouscous toe en laat nog ongeveer 10 minuten pruttelen. Roer voor het serveren de blaadjes van de oregano en peterselie door de soep, maar houd een handje apart voor de garnering.