Minestronesoep (vegan)

Minestronesoep (vegan)

Omschrijving

Pasta is in de topsport een hele goede bron van energie. Omdat het veel snelle koolhydraten bevat die je ineens heel veel energie geven. Daarom is dit perfect voor korte afstands-schaatsen en andere snelle sporten. Thuis zorgt de pasta in deze soep vooral voor een goed gevuld gevoel, precies wat je nodig hebt om onze topsporters op de winterspelen aan te moedigen. 
Soep met veel groenten en pasta, agemaakt met noten en kikkererwten voor veel eiwitten.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snipper de rode ui en hak de knoflook en rozemarijn fijn. Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de groenten kort aan, voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
     
  2. Schil ondertussen de gele bieten en snijd in blokjes. Voeg 1,5 liter kokend water toe aan de knoflook en ui en doe de bieten hierbij met de bouillonblokjes. Breng het geheel aan de kook en laat vijf minuten koken.
     
  3. Snijd de witte kool en witlof in dunne reepjes. Voeg ze met de pastaschelpjes toe aan de soep. Kook de soep nog 10 minuten tot de schelpjes gaar zijn.

    Giet de kikkererwten af en voeg ze toe. Warm de soep nog even door en breng op smaak met peper en zout.
     
  4. Doe de soep in kommen, serveer er eventueel brood bij. Lekker met een scheutje sojaroom.