Je hebt nodig: ronde uitsteekvormpjes van 5 cm doorsnee - of snijd het deeg om een omgekeerd theekopje heen, werkt perfect :-)
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de stelen Rabarber over de lengte in vier lange, smalle repen en snijd ze vervolgens in blokjes.
Meng de rabarberblokjes met 2 el suiker. Houd 100 g van dit mengsel apart voor door de scones, en zet de rest met een klein scheutje water op laag vuur om tot een compote te koken, roer af en toe door.
Snijd de muntblaadjes in reepjes.
Doe de bloem in een kom en meng de baksoda en bakpoeder en de resterende 2 el rietsuiker erdoor, plus een mespuntje zout.
Snijd de roomboter in kleine blokjes en wrijf snel met je vingers door de bloem tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de karnemelk toe en roer met een spatel tot het een samenhangend deeg wordt. Voeg de rabarber en de helft van de muntblaadjes toe. Kneed met bebloemde handen zo kort mogelijk tot een soepel deeg. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot zo'n 2 cm dik. Vouw het deeg dubbel en steek er zoveel mogelijk rondjes uit. Kneed het resterende deeg opnieuw en rol opnieuw uit en vouw dubbel. Herhaal dit tot het deeg op is.
Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 12 tot 15 minuten goudbruin in de hete oven.
Haal intussen de Rabarbercompote van 't vuur als de rabarber tot moes is gekookt.
Roer de rest van de munt door de roomkaas.
Serveer de Scones met de roomkaas en de rabarbercompote.