Monique's Ontbijttaart met Pancetta en Groene Asperges

Monique's Ontbijttaart met Pancetta en Groene Asperges

Omschrijving

Monique stuurde ons haar favoriete Aspergerecept uit de oven. Deze fraaie 'ontbijttaart' is het Klantrecept van de Week.

"Asperges zijn heerlijk! Voor mij een luxe groente. En dit recept doet dat eer aan. De smaak van de Asperges staat in de hoofdrol. Als je wilt, kun je het bestrooien met kaas, maar voor mij was deze pure Aspergesmaak perfect. Een bijzonder recept, omdat het eens wat anders is, zo uit de oven, verwerkt in een hartige taart en met eieren 'gebakken' er bovenop."

Lekker als een speciaal weekend-ontbijtje, of voor een gezonde lunch. Dank je wel, Monique, en veel plezier met je Hofweb-tegoed!

Ook je favoriete recept insturen en 25,- euro shoptegoed winnen? Lees hier meer.

Bereidingswijze

  1. Leg het bladerdeeg op een bakplaat, waarbij je het papier eronder laat zitten, waarmee het in de verpakking opgerold zat.
     
  2. Smeer het uitgerolde bladerdeeg in met de mosterd, waarbij je 1,5 cm van de rand vrij laat.
     
  3. Leg de Pancetta of bacon op het bladerdeeg van de een naar de andere kant, waar ij je ca. 2,5 cm ruimte raat tussen de plakjes. Leg de Asperges (houtige uiteinde verwijderd) erbovenop.
     
  4. Verspreid de Bosuitjes langs de randen van de Asperges, waardoor je een barrière creëert, die straks voorkomt dat de eieren uitlopen.
     
  5. Plaats de taart in de oven en bak ca. 15 minuten.
     
  6. Haal hem na 15 minuten uit de oven en breek de eieren boven de taart, bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en plaats de taart dan terug in de oven, waar hij  nog ca. 10-15 min moet bakken, totdat de eieren gaar zijn. Hmm... warm serveren :-)