Monna's Raapsteeltjes Clafoutis met Brie

Monna's Raapsteeltjes Clafoutis met Brie

Omschrijving

Dat je met raapstelen meer kanten op kunt, dan enkel 'in de stamppot ermee', dat moge duidelijk zijn :-) Maar deze verfijnde clafoutis met brie en boekweitmeel is wel hoogst origineel! Daarmee wint Monna dan ook geheel terecht het nieuwste kookboek 'Groenten' van Mari Maris. Veel plezier ermee, en dank voor je smakelijke inzending, Monna. Bij ons foodteam, die de winnende recepten nakookte en fotografeerde, viel deze voorjaarsclafoutis ook goed in de smaak... 

Klantrecept van Monna
Koken;
Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
     
  2. Hak de sjalotten (of een klein uitje) fijn en snijd de prei in lange stukken. Snijd ook de raapstelen klein.
     
  3. Verwarm een klont boter en bak de sjalotten twee minuten, voeg daarna de prei en de provencaalse Kruiden toe en stoof ze zachtjes voor vijf minuten.
     
  4. Klop in een ruime kom het boekweitmeel, de haverroom, de eieren, peper en zout door elkaar. Voeg ook het vocht uit de pan toe.
     
  5. Leg de stukken prei in de ovenschaal en schenk het beslag er overheen. Leg daarna de fijngesneden raapstelen er boven op.
     
  6. Snijd de brie in plakken van ongeveer een halve centimeter en verdeel deze over de ovenschaal. En strooi er dan nog wat peper overheen naar smaak.
     
  7. Zet de schaal in het midden voor ongeveer 35 minuten. Serveer het daarna lauwwarm.