Mosterd soep met kraakverse Bosknoflook en Lente ui

Mosterd soep met kraakverse Bosknoflook en Lente ui

Omschrijving

Mosterdsoep kan eigenlijk altijd, maar je maakt 't 'm helemaal voorjaar door van die heerlijk geurige verse bosknoflook van de Warmonderhof Tuinbouw en Lente uitjes toe te voegen.

Spekjes erbij? Kan zeker, maar hoeft niet persé in deze variant. Of je neemt de diepvries vegan speckjes van Biovecci.

Deze eet je als je weer thuis komt van een dagje struinen; binnen een half uur staat ie op tafel. Serveer mét stokbrood natuurlijk. 

Bereidingswijze

  1. Bak de gesnipperde ui in de boter, langzaam op niet al te hoog vuur. Zodra de ui glazig is, voeg je de bloem in één keer toe.

  2. Zet het vuur zachter, roer goed met een garde en bak totdat er geen klontjes meer in zitten; ongeveer 4 minuten. Let op dat het niet té bruin bakt.

  3. Zet het vuur wat hoger en schenk beetje bij beetje de bouillon toe; roer tussendoor goed. Voeg halverwege het toevoegen van de bouillon ook de grove mosterd toe.

  4. Voeg nu de bosui en bosknoflook ringetjes toe.

  5. Blijf roeren totdat er een lichtgebonden soep ontstaat. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

  6. Spekjes erdoor? Heerlijk! Bak ze lekker uit en voeg ze voor het serveren toe. Liever vega houden, maar toch de sensatie van spekjes? Voeg dan de vegan speckjes van Biovecci toe.

  7. Serveer met stokbrood.

Recept: Lambertus
Styling: Wouw Factory
Foto: Mees