Moulleux met Kaneel en Salty Karamel

Moulleux met Kaneel en Salty Karamel

Omschrijving

Deze klassieker kon ik voor het kerstmenu niet laten liggen. Helemaal omdat moulleux mijn persoonlijke lievelingsdessert is. Eigenlijk wilde ik er zo min mogelijk aan veranderen, maar toch heb ik wat kaneel toegevoegd voor een kruidigere smaak. Met de gezouten karamelsaus maak je deze traktatie met veel pure chocola helemaal af. 
Ook lekker met (witte)chocolademousse erbij. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
     
  2. Smelt de chocolade en boter au bain marie, roer ze goed door elkaar en voeg de suiker en kaneel toe, mix erdoor en laat een minuutje staan zodat de suiker kan oplossen. Klop de eieren los en schenk ze er al kloppende bij. Voeg tenslotte de bloem toe en spatel het er goed doorheen.
     
  3. Schenk het beslag in een ingevette muffinvorm (silliconen werkt het beste) en bak ze in 10 minuten in de oven. Laat ze na het bakken nog 10 minuten in de vorm staan.
     
  4. Doe voor de karamlesaus de suiker en honing in een steelpan met een eetlepel water en breng aan de kook. Laat borrelen tot de suiker verkleurt naar donkerbruin. Voeg vervolgens de slagroom toe, let op, het gaat dan heel erg bruisen. Neem van het vuur en roer met een garde tot het een egaal mengsel is. Voeg dan de boter toe en tenslotte het zout.
     
  5. Kledder de warme karamel op het bord (letterlijk) en zet er een cakeje op. Maak af met blaadjes munt en kakifruit.