Moussaka

Moussaka

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Ris de blaadjes van de takjes oregano en hak de blaadjes fijn. Snipper de knoflook en de rode ui fijn.

  3. Verhit 2 el van de olie in een hapjespan. Fruit de ui, knoflook, verse oregano en gedroogde marjolein twee minuten op laag vuur aan. Voeg de linzen toe en bak drie minuten mee. Voeg de kaneel, chilivlokken, laurier en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

  4. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen in gezouten water in 20-25 minuten gaar.

  5. Snijd ondertussen het topje van de aubergine en snijd in lange plakken van 0,5 cm dik. Leg de auberineplakken op een bakplaat en kwast de plakken in met de resterende olie en bestrooi met zout. Bak ze 10 minuten per kant in de oven.

  6. Stamp de aardappelen tot een gladde puree met de melk en roomboter. Maak op smaak met peper en zout.

  7. Haar de laurier uit de linzensaus. Schep een laag linzensaus in een grote ovenschaal en leg er een laag aubergine op, herhaal tot alles op is en spreid de aardappelpuree uit over de aubergine. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukken, verdeel over de puree. Bak de moussaka 20-25 minuten in de oven, tot de mozzarella gesmolten is. Bestrooi voor het serveren met extra oregano.