Super Muffins (vega(n)

Super Muffins (vega(n)

Omschrijving

Het liefste zou ik de hele dag taart eten, en waarom zou dat niet kunnen? Deze gezonde muffins met een schattige gele crème van kokosmelk kun je namelijk gewoon als ontbijt, lunh of tussendoortje eten. Er zit maar één eetlepel agave in per muffin én lekkere havervlokken, pompoenpitten en banaan. Een erg verantwoord gebakje dus.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Zet de blikjes kokosmelk de dag van tevoren in de koelkast.
     
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de bananen in een kom helemaal fijn. Meng met de yoghurt en agave. Meng in een andere kom de speltbloem met het bakpoeder, de havervlokken, pompoenpitten en geraspte kokos. Roer het bananenmengsel door het bloemmengsel heen, roer tot alles goed gemengd is.
     
  3. Schep het mengsel in acht muffinvormpjes. Bak in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen.
     
  4. Schep ondertussen voor de kokosslagroom de vaste substantie die bovenin het blik zit in een kom. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk vocht bij komt. Voeg de kurkuma en de agave toe en klop met een mixer tot een romige, luchtige crème die op slagroom lijkt. Let op; je kan het net als bij slagroom te ver doorslaan, let daarom op als je klopt.
     
  5. Doe de crème in een spuitzak en spuit op iedere muffin een toef. Versier de toeven met chiazaadjes en gekonfijte sinaasappelsnippers. Bewaar tot gebruik in de koelkast.