Myrthe's kleurige koolsalade

Myrthe's kleurige koolsalade

Omschrijving

Recept: Myrthe Johansen van Simplifyyourlife
Foodstyling: Karin Schuiteman en Sandra Stijf via Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart 

Bereidingswijze

  1. Snijd of rasp de kool heel fijn. Doe de kool in een zeef en bestrooi met een theelepel zout. Masseer de kool totdat deze vochtig begint te worden. Laat de kool vervolgens minstens een half uur ´rusten´. Rasp ondertussen de wortel en snijd de ongeschilde appels in blokjes. Pel en snipper de ui. Meng de wortel, appel en ui met citroensap en zet even opzij.

  2. Maak dan de dressing door de yoghurt, kruiden, mayonaise en peper te mengen.

  3. Snijd de druiven doormidden.

  4. Spoel na een half uur de kool kort af en laat goed uitlekken. Meng de kool vervolgens met het wortelmengsel en de dressing. Bestrooi de salade met walnoten en druiven. Ook lekker met wat zachte geitenkaas. Serveer met falafel (balletjes).

Wist je dat: Koolsalade is voor veel mensen moeilijk verteerbaar. Door kool kort te fermenteren help je de spijsvertering. Maak deze salade gerust een dag van te voren (voeg dan de walnoten en druiven pas tijdens het serveren toe) door de zuren wordt de salade dan nog iets zachter (en makkelijker verteerbaar).

Tip: Mocht je schildklier problemen hebben eet dan liever geen rauwe kool. In dat geval kan je de kool even stomen of overgieten met kokend water.