Omschrijving
Natuurvoedingscoach en gastblogger Myrthe deelt haar gezonde recepten met ons. Deze bietenspread met mierikswortel is ideaal op een boterham of in een wrap. Zo krijg je ongemerkt extra groenten binnen - want wist je dat slechts 6% van de Nederlanders aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid komt?
"Bieten: veelzijdig, kleurrijk, het hele jaar verkrijgbaar en echte ‘superfoods’ van eigen bodem. Zoet of hartig, koud of warm, als salade of soep, de biet kan het allemaal. Bieten combineren goed met fruit, granen, aardappels, wortels, champignons en zelfs chocolade. Een echte allemansvriend. Afgelopen week maakte ik bietenspread met mierikswortel. Paar plakjes komkommer erbij, wat geraspte wortel, wat blaadjes sla en je heb een prachtige kleurrijke lunch. Zelf vind ik de variatie met walnoten het lekkerst maar niet iedereen reageert goed op noten, dan kun je deze vervangen door geroosterde zonnebloempitten. Let op: mierikswortel kan nogal verschillen in ‘pittigheid’, het kan best zo zijn dat je nog wat extra mierikswortel nodig hebt om wat pit aan de spread te geven."
Meer tips en gezonde recepten van Myrthe in haar gastblog: Myrthe blogt gezond