Myrthe's Drie-Keer-Raak Traybake

Myrthe's Drie-Keer-Raak Traybake

Omschrijving

Deze herfstige traybake vol diverse groenten maakte Myrthe in het kader van het thema 'driegeleding'. Dat is een theorie in de natuurvoedingsleer die ervan uitgaat dat diversiteit in groenten (bladgroente, wortel, stengel en vruchtgroenten) correspondeert met het menselijk lichaam; de elementen hoofd, handen, hart...

Diversiteit vieren - dat kan haast niet beter, dan met zo'n kleurige traybake op tafel?!

Lees Myrthe's tips voor meer balans op je bord.

Recept en fotografie: Myrthe Johansen, www.simplifyyourlife.nl

Bereidingswijze

 1. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes en snijd de stronk in blokjes. (Verse schutbladeren van bloemkool kun je ook gebruiken door ze in grove stukken te snijden).
   
 2. Pel de uien en verdeel ze in kwarten.
   
 3. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd ook deze in stukken.
   
 4. Schil de zoete aardappel en verdeel deze in partjes.
   
 5. Doe de groenten in een grote mengkom en bestrooi met de kerriepoeder en besprenkel met de olijfolie. Schud de groenten goed om zodat de kerrie en olie goed verdeeld is.
   
 6. Bekleed een bakplaat met bakpapier er verdeel hier de groenten over. Bestrooi met een snuf zout en rooster de groenten in 30 minuten gaar. Schep na 15 minuten even om.
   

Maak ondertussen de dressing.

 1. Pel een teen knoflook en pers deze uit in een leeg potje. Doe hier de amandelpasta, plantaardige drink, citroenrasp, citroensap en ahornsiroop bij. Doe de deksel op het potje en schud totdat je een mooie egale dressing hebt.
   
 2. Rooster vervolgens de amandelsnippers in een droge koekenpan goudbruin.
   
 3. Schep, wanneer de groenten klaar zijn, de waterkers erdoor. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel en serveer direct met de amandeldressing.

Myrthe's tip: Deze vegan traybake is lekker met plantaardige burgertjes of bijv. falafel balletjes.