Myrthe's Drievoudig Lekkere Pompoensoep

Myrthe's Drievoudig Lekkere Pompoensoep

Omschrijving

Driedubbel lekker: deze pompoensoep van natuurvoedingscoach Myrthe is een mooi voorbeeld van de 'driegeleding' in werking. Simpel gezegd: wij mensen bestaan uit hoofd, handen en hart - maar planten bestaan dat óók: je hebt wortel-, blad/stengel en vrucht- of bloemgewassen. Hoe dat op elkaar effect heeft? Lees er alles over in Myrthe's blog.

Goed in balans - met deze heerlijke gevulde herfstsoep :-)

Recept en fotografie: Myrthe Johansen, www.simplifyyourlife.nl

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en knoflook en snijd in stukken. Verwijder de zaadjes uit de peper (met zaadjes wordt de soep misschien wel iets te pittig) en snijd ook in stukjes. Schil de gember en snijd in dunne plakjes.
     
  2. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de tomatenpuree met ui, knoflook en peper op zacht vuur.
     
  3. Halveer de pompoen, verwijder de pitten (schillen is niet nodig) en snijd in stukken.
     
  4. Schil de knolselderij en snijd ook deze in stukken. Hou eventueel wat loof apart ter garnering.
     
  5. Voeg de groenten bij het ui mengsel, schep het geheel goed om en giet dan de bouillon erbij. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken totdat de knolselderij en pompoen zacht zijn.
     
  6. Snijd ondertussen de prei in dunne ringetjes en de korrels van de maiskolf.
     
  7. Pureer de soep tot een glad geheel en voeg vervolgens de prei en mais toe.
     
  8. Laat de soep dan nog vijf minuten zachtjes koken. Maak op smaak met citroensap en garneer eventueel met pompoenpitten en fijngesneden knolselderijloof.