Myrthe's Knolselderijsoep met Sinaasappel (vegan)

Myrthe's Knolselderijsoep met Sinaasappel (vegan)

Omschrijving

Natuurvoedingscoach en gastblogger Myrthe deelt haar gezonde recepten met ons. Deze super seizoenssoep is op basis van Knolselderij - smaakmaker van het najaar!

"Ik gebruik altijd zoveel mogelijk biologische producten. Knolselderij leent zich bij uitstek om te combineren met het zoete en frisse van fruit. Deze Vegan soep is romig en friszoet. Winters door het gebruik van de aardse knol en tegelijkertijd een vleugje kleur door de toevoeging van zonnige sinaasappel. Het is geen moeilijk soepje om te maken... en het ziet er wel heel feestelijk uit."

Lees meer gezonde tips en recepten van Myrthe op haar gastblog voor Hofweb.

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij. Dit gaat het makkelijkst al je de knol eerst in parten snijd en dan schilt. Snijd er vervolgens blokjes van.
     
  2. Pel de ui en knoflook en snijd in stukjes. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook op matig vuur glazig.
     
  3. Voeg na een paar minuten de knolselderijblokjes toe en de rozemarijn.
     
  4. Bak even aan en voeg dan de bouillon toe. Laat de knolselderij in een minuut of tien gaar koken.
     
  5. Rasp dan de schil van een sinaasappel.
     
  6. Pers de perssinaasappels uit en vang het sap op.
     
  7. Wanneer de knolselderij gaar is pureer je de soep met een staafmixer.
     
  8. Voeg dan de sinaasappelsap en room toe samen met een snufje peper.
     
  9. Verwarm nog even maar laat liever niet koken (zo behoud je meer vitamines).
     
  10. Maak af op smaak met eventueel nog wat peper of zout.
     
  11. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met wat sinaasappelrasp en eventueel wat extra rozemarijn.

Tip: Als je van wat ‘bite’ houdt in de soep kun je nog sinaasappelstukjes toevoegen. Schil daarvoor de handsinaasappels en verwijder zoveel mogelijk de witte vliezen. Snijd de partjes door midden en voeg ze toe aan de soep, warm even mee.