Myrthe's vegan Maaltijdsoep  ramvol Zomergroente

Myrthe's vegan Maaltijdsoep  ramvol Zomergroente

Omschrijving

Een grote pan soep om te delen met vrienden en familie, of om meerdere dagen van te genieten. Als je deze hoeveelheden aanhoudt, is de soep geschikt voor 6-8 personen.

Recept: Myrthe Johansen
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie bij de boer: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Deze soep maak je in twee stappen. Eerst maak je de gebonden basis. Pel en snipper daarvoor de ui en knoflook. Snijd de venkelknol in stukken en bewaar het eventuele loof apart. Hak de wortelen in stukken en verdeel de tomaten in stukken. Het harde groene stukje van de steelaanzet kun je beter verwijderen, dit is minder lekker in de soep. Verwijder de pitjes uit de peper en hak ook deze in stukjes.

  2. Verwarm dan een grote soeppan met dikke bodem en giet, wanneer de pan warm is de olijfolie in de pan. Fruit allereerst de ui, knoflook, peper, venkel en wortel totdat de ui glazig is.

  3. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak die even mee.

  4. Vervolgens de tomaten een paar minuten meebakken met de Italiaanse kruiden. Als het lekker gaat ruiken kan de bouillon erbij.

  5. Laat zo´n 20 minuten rustig pruttelen.

  6. Ondertussen kun je de (zoete) aardappel schillen en de doperwten doppen (indien geen doperwten beschikbaar, gebruik dan 150 gram extra kikkererwten). Snijd dan de (zoete)aardappel, paprika en courgette in kleine blokjes.

  7. Wanneer na 20 minuten de venkel en wortel gaar zijn kan de soep gepureerd worden (met een staafmixer).

  8. Voeg dan de blokjes (zoete) aardappel en paprika toe en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes koken. Voeg dan de courgette en doperwtjes toe en laat nog zo´n 5 minuten zachtjes doorkoken. Maak op smaak met verse basilicum en een scheutje balsamico azijn.

  9. Mocht de soep te dik zijn naar je zin kun je water extra water of bouillon toevoegen.