Myrthe's Mexicaanse Tortillataart

Myrthe's Mexicaanse Tortillataart

Omschrijving

Ooh la la! Mexicaanse tortillataart, mjam! De Latijns Amerikaanse keuken weet wel raad met lekkere bonenmengsels, maar onze hollandse Myrthe kan er ook wat van ;-) Droogbonen zijn namelijk hartstikke slimme en goedkope eiwitbronnen, die in geen voorraadkast mogen ontbreken.

Voedingscoach Myrthe dook voor ons in de droogbonen en geeft je een handig lijstje do's en don'ts. Lees hier meer! En lekker smikkelen maar.

Recept, koken en fotografie: Myrthe Johansen 


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Ontdoen de paprika´s van hun zaadlijsten en snijd ze in blokjes. Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook op zacht vuur.
     
  3. Voeg tomatenpuree en Mexicaanse kruiden toe en bak een paar minuten mee. Doe dan de paprika erbij en bak vervolgens ook nog een paar minuten mee.
     
  4. Voeg vervolgens de bonen, 100 ml water en de mais toe.
     
  5. Warm het bonenmengsel goed door. Maak het geheel op smaak met wat zout.
     
  6. Bekleed een ronde springvorm met bakpapier. Leg een tortilla in de springvorm en besmeer deze met 1/6de van de ´crème fraîche´ verdeel dan 1/5de van het bonenmengsel op de tortilla.
     
  7. Dek af met een tortilla en herhaal het voorgaande totdat het bonenmengsel op is. Dek af met de zesde tortilla en besmeer deze met het restje crème fraîche, bestrooi met de kaas en zet de springvorm 15 minuten in de oven.
     
  8. Serveer de taart met verse guacamole en verse koriander. Lekker met een groene salade!