Myrthe's Paddestoelen Spaghetti met Walnotensaus (vegan)

Myrthe's Paddestoelen Spaghetti met Walnotensaus (vegan)

Omschrijving

Dit pasta-recept van voedingscoach en gastblogger Myrthe is een ultiem najaarsfeestje: volop noten en paddenstoelen. Al het goede van de herfst, op één bord. Vega, maar ook makkelijk vegan te maken.

Myrthe schrijft: "Door walnoten en zonnepitten te gebruiken maak je mooi gebruik van gezonde vetten. Walnoten bevatten relatief veel alfa-linoleenzuur (ALA), een plantaardige omega 3 vetzuur, ook belangrijk voor een gezond hart. Deze vetten oxideren snel (en hebben dan een tegenovergesteld effect), daarom is het van belang dat je de saus niet te heet maakt en al helemaal niet laat koken. Zo kun je van al het goede genieten!"

Bereidingswijze

  1. Begin met de voorbereiding van de saus door een teen knoflook te pellen.

  2. Rooster vervolgens de zonnebloempitten in een droge koekenpan.

  3. Doe dan de walnoten met de peterselie, knoflook en zonnebloempitten in een mengkom van de keukenmachine of blender en hak middelfijn (of hak alles met de hand).

  4. Giet de slagroom (of haverroom) in een steelpan en doe hier het gehakte notenmengsel bij. Verwarm het op laag vuur, de saus mag absoluut niet koken!

  5. Zet een grote pan met water op het vuur en breng het water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Was ondertussen de prei en snijd deze in dunne halve ringen en snijd de paddenstoelen in stukken.

  7. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de prei 5 minuten op matig vuur. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak ze een paar minuten mee op hoog vuur.

  8. Zet vervolgens het vuur lager en pers de knoflook boven het geheel uit. Roer om en bak nog een paar minuten op zacht vuur mee.

  9. Giet de pasta af, roer de warme notensaus door de pasta. Schep de pasta in diepe borden en verdeel het paddenstoelenmengsel erover. Bestrooi desgewenst met wat extra noten en wat verse peterselie.