Myrthe's Pasta Pesto Primavera

Myrthe's Pasta Pesto Primavera

Omschrijving

Met raapstelen or rucola maak je in een handomdraai de lekkerste lentepesto: voedingscoach en blogger Myrthe laat je zien hoe. Een echt fris voorjaarsgerechtje, met deze pasta gemaakt van linzen. Myrthe maakte haar editie van 'pasta pesto' op eigenwijze wijze: met volop extra groenten. Bládgroenten wel te verstaan; want dat zijn de krachtpatsers van het voorjaar!

Waarom bladgroenten zo goed voor je zijn? Lees er alles over in Myrthe's blog.

Recept: Myrthe Johansen
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Begin met de pesto: Rooster de pijnboompitjes goudbruin. Was de raapsteeltjes of bosje rucola en dep ze droog. Pel het teentje knoflook en snijd dat in stukjes. Hak het bladgroen grof en doe ze samen met de olijfolie en het teentje knoflook in een mengkom. Pureer met behulp van staafmixer, keukenmachine of blender de bladgroente fijn. Voeg de pijnboompitjes en citroensap toe en meng het geheel tot een mooie fijne pesto. Maak op smaak met zout en peper. Zet even weg.
     
  2. Maak dan het bladgroen mengsel: doe de zongedroogde tomaatjes in een bakje en overgiet ze met kokend water. Laat ze een half uurtje weken. Rooster de pitten in een droge koekenpan. Was de spinazie en overige bladgroenten en laat goed uitlekken. Pel en snipper de uien en knoflook. Verwarm olijfolie in een wok en fruit daarin de ui en knoflook op zacht vuur glazig.
     
  3. Hak de geweekte zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ze toe aan het uienmengsel. Roer goed om en zet het vuur iets hoger.
     
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking 8-10 minuten.
     
  5. Wok de spinazie en andere bladgroenten in een paar minuten totdat het geslonken is. Meng de pesto door de pasta. Serveer de pasta met het bladgroen en garneer het met de geroosterde pitten en geraspte fetakaas.