Myrthe's Warme Wintercouscous met Biet & Sinaasappel

Myrthe's Warme Wintercouscous met Biet & Sinaasappel

Omschrijving

"Een warme winterse couscous, met gepofte bieten, gember en sinaasappel. Zoet, knapperig, zacht én verwarmend. Wist je dat het poffen van bieten super simpel is? De oven doet 't werk. Het voordeel van poffen is dat je alle smaak en voedingsstoffen in de biet laat, voor mij biet op z'n best!"

Lees meer over de verwarmende werking van granen in het nieuwste blog van voedingscoach Myrthe. Stook jij ook lekker je interne vuurtje deze maanden? Lees hier verder.

Recept en fotografie: Myrthe Johansen

Bereidingswijze

 1. Begin met het poffen van de bieten. Boen daarvoor de bieten schoon. Droog ze af en leg ze in een gietijzeren pan - of ander ovenbestendige, afsluitbare schaal. Doe de deksel op de pan of schaal en zet in de oven. Stel de temperatuur van de oven in op 200 graden gaar tussen de 30-50 minuten (elke oven is anders). Prik na 30 minuten in een biet om te voelen of die al gaar genoeg is. Bijna gaar? Zet de oven dan uit, het gaart nog na in de hete oven.
   

 2. Maak dan de dressing door 3 kleine (bloed)sinaasappels uit te persen en de gember heel fijn te hakken. Doe dit met elkaar in een steelpannetje. Zet op heel zacht vuur (met deksel op de pan) om te trekken. Het mag niet gaan koken.
   

 3. Snijd een halve chinese kool in fijne reepjes.
   

 4. Pel en snipper de ui.
   

 5. Schil de yacon en snijd in kleine blokjes.
   

 6. Maak dan de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na de weektijd een paar eetlepels olijfolie en een snufje zout toe.
   

 7. Verdeel de gesneden groenten over vier borden of een grote schaal.
   

 8. Pel en snijd nu de gare bieten in blokjes. Verdeel deze samen met de couscous over de koude groenten.
   

 9. Voeg een theelepel honing toe aan de warme dressing, roer even door.
   

 10. Verkruimel de feta over de salade en besprenkel de salade met de overige olijfolie en dan de warme dressing.
   

 11. Bestrooi de salade ten slotte met de noten en serveer direct.