Myrthe's Waterkerssoep met Courgette (vegan)

Myrthe's Waterkerssoep met Courgette (vegan)

Omschrijving

Natuurvoedingscoach en gastblogger Myrthe deelt haar gezonde recepten met ons. Dit is een super seizoenssoep! :-)

"Waterkers heeft een hoog gehalte aan vitamine C, om dit optimaal te benutten kun je er dus het beste een salade van maken. Vitamine C loopt namelijk terug als je het verhit. Daarom verwarm ik de waterkers ook maar heel even mee in de soep. En je doet er goed aan om niet te veel te maken zodat het hele pannetje ook direct op gaat. Door het opnieuw te verhitten verlies je namelijk voedingsstoffen. Deze groene bladgroente is trouwens een echte krachtpatser wat betreft vitaminen en mineralen. Zo bevat waterkers ook bèta-caroteen, vitamine A, B1, B6, E, K, foliumzuur, calcium, lodium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink en luteine. Dat maakt dat het een bijzondere groente is die de lever helpt met zijn ontgiftende werkzaamheden."

Lees meer: Myrthe's gezonde tips en recepten vind je op haar gastblog voor Hofweb

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper allereerst de ui en knoflook.
     
  2. Verwarm vervolgens wat olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui en knoflook op een zacht vuur.
     
  3. Snijd de courgette in stukjes en bak deze even mee.
     
  4. Schil de aardappel en verdeel deze ook in stukjes. Voeg de aardappel en Italiaanse kruiden toe aan het groentemengsel en giet er de bouillon bij.
     
  5. Laat de groenten in een minuut of 10 gaar koken. Voeg vervolgens de waterkers toe en pureer de soep met een staafmixer.
     
  6. Maak de soep op smaak met wat versgemalen peper.
     
  7. Garneer de soep eventueel met wat eetbare bloemen, zoals madeliefjes, veldkers, viooltjes of goudsbloemblaadjes.