Myrthe's Zonnige Zoete Aardappel Frittata

Myrthe's Zonnige Zoete Aardappel Frittata

Omschrijving

Zonnige zoete aardappel frittata: daarmee vier je de lente! Myrthe ontwikkelde dit recept in het kader van Pasen, en legt hier uit wat biologische eieren kunnen bijdragen aan je gezondheid. Lees meer in haar blog.  

Recept: Myrthe Johansen
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) Schil de bataat en wortel en snijd in kleine blokjes. Doe ze in een mengkom met twee eetlepels olijfolie en schud om. Stort de groenten op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster de groente 20 minuten in de oven.
     
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in dunne ringetjes en de paprika in blokjes.
     
  3. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit daarin de knoflook, ui, prei en paprika een paar minuten. Snijd ondertussen de shiitake in kleine stukjes en voeg toe samen met de kerrie en oregano. Bak nog even twee minuten mee en zet het vuur dan uit.
     
  4. Klop de eieren los met wat zout en peper, roer de geitenkaas erdoor.
     
  5. Voeg de geroosterde zoete aardappel en wortel toe aan het groentemengsel in de pan. Schep even om. Stort de groenten vervolgens in een bakvorm bekleed met bakpapier (ik gebruik een vierkante vorm van 23x23). En lepel het ei mengsel gelijkmatig over de groenten. Bak de frittata in 20-25 gaar. Serveer lauwwarm met een groene salade. Ook lekker als hapje voor bij de paasbrunch of borrel.
     
  6. Voeg voor wat extra pit zongedroogde tomaatjes of olijven toe. Bestrooi met wat pitten voor een extra crunch of gebruik kiemen voor het ultieme voorjaarsgevoel :-).