Nadia Zerouali: Harissa Stoofschotel

Nadia Zerouali: Harissa Stoofschotel

Omschrijving

Het recept voor deze harissa stoofschotel met merquez worstjes & zoete aardappel komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. In dit boek leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze gelijk in praktijk, met sprookjesachtig simpele, heerlijke gerechten vol verse seizoen groenten, vaak zonder vlees. Met de watertandende fotografie van Sven Benjamins en de verleidelijke illustraties van Rosa Vitalie.

Over dit recept schrijven ze: “Een doordeweekse comfortstoofschotel die door de combinatie van hete harissa, kruidige worstjes en zoete aardappel bomvol smaak zit. En zó klaar!”

Recept: Nadia Zerouali en Merijn Tol uit ''Arabia bij je thuis''
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen.

  2. Verhit een flinke scheut olijfolie. Bak de knoflook, ui en harissa ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg dan de zoete aardappels toe. Snijd de vleestomaten in partjes en voeg toe. Stoof het gerecht ca. 15 minuten, voeg een scheutje water toe en breng op smaak met zout.

  3. Gril de merquezworstjes ca. 5 minuten in een grillpan of de oven.

  4. Roer de kalamataolijven door de stoofschotel en voeg ook de worstjes toe.

  5. Snijd de peterselie fijn en roer erdoor.