Omschrijving
Lekker hoor, die Arabische keuken, maar ze gebruiken altijd van die ingrediënten waarmee je verder niets kunt. Niet waar, weet Nadia Zerouali. Dus geeft ze behalve een recept ook tips voor wat je er vérder mee kunt. En wat kunnen we verder nog met tahina?
Week en kook wat extra kikkererwten en maak zelf de lekkerste hummus.
Meng in een schaaltje wat tahina met granaatappelmelasse en honing. Lekker bij het ontbijt of als dip voor fruit..
Out of the box: gebruik tahina als saus voor je noedels: lekker met sojasaus, extra sesamzaadjes en knoflook. Tahina is niet zomaar sesampasta; lekkere tahina is witte tahina.
Gemaakt van ongeroosterde Ethiopische sesamzaadjes die bij voorkeur in Nablus, Palestina gemalen worden in stenen vijzels, nadat ze eerst flink in een zoutwaterbad zijn geweekt om hun velletjes kwijt te raken. Wat je dan overhoudt, is een rijke tahina: notig, romig en lichtzout van smaak, met een heel licht bittertje.
Recept: Nadia Zerouali en Merijn Tol uit ''Arabia bij je thuis''
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart