Zomerse Noodle Soep met gebakken Koolrabi

Zomerse Noodle Soep met gebakken Koolrabi

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Doe de groentebouillon in een pan met 1,5 liter water. Kneus de knoflooktenen en voeg toe met de helft van de rode peper en de gember in plakjes. Breng op laag vuur aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur trekken.

  2. Snijd ondertussen het loof van de koolrabi’s en hak in dunne reepjes, houd apart.

  3. Schil de koolrabi’s en snijd in blokjes. Doe ze in een kom met de agave, ketjap, sesamolie, mierikswortelsaus en specerijen. Breng op smaak met zout en peper. Laat een uur marineren.

  4. Giet na een uur een deel van de marinade bij de bouillon. Verhit een koekenpan met zonnebloemolie op het vuur en bak hierin de koolrabi reepjes in 6-8 minuten gaar. Breng ondertussen de bouillon aan de kook en voeg de noodles toe. Kook de eitjes in een klein pannetje in 6-7 minuten zacht. Laat schrikken onder koud water.

  5. Schep de noedels uit de bouillon en verdeel over 4 diepe borden. Voeg het koolrabi loof, de koolrabi, de kiemen en per bord een half eitje toe. Giet de bouillon voorzichtig in de borden erbij. Snijd ten slotte de rest van de rode peper in ringen en strooi deze met het sesamzaad over de borden.