Noodles met sticky Spruitjes

Noodles met sticky Spruitjes

Omschrijving

Verwerk eens een Oer Hollandse wintergroente in een roerbak. In dit recept koken we de spruitjes voor en wellen we vervolgens de noodles in het kookwater, hierdoor verbruik je minder energie. Alleen alles op hoog vuur wokken en je hebt een warme, voedzame maaltijd. 

Recept: Marie-Sophie Wigbers
Foodstyling: Karin Schuitema en Sandra Stijf namens Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart 

Bereidingswijze

  1. Snijd de spruitjes in kwarten en rasp de knolselderij. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. 

  2. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de spruitjes in 5 minuten beetgaar. schep ze uit het water, draai het vuur uit en voeg de noodles toe aan het hete water. laat 4 minuten wellen. 

  3. Verhit 2 el olie in een wok en fruit de knoflook en ui 1 minuut aan. voeg de spruitjes en knolselderij toe. en wok 2 minuten op hoog vuur mee. 

  4. Breng op smaak met zout, peper en de sojasaus en de oestersaus, laat iets karamelliseren. Giet de noodles af en schep erdoor. 

  5. Serveer de sticky spruitjes met de Sango kiemen en grof gehakte pinda’s.