Chocolade Notenblokjes

Chocolade Notenblokjes

Omschrijving

Voor deze verrukkelijke Noten Chocolade blokjes heb je áltijd het beste excuus. Of juist helemaal niet, want naast dat ze erg in de smaak vallen, zijn ze niet eens guilty. Wel calorierijk, maar dat is wat anders :-) Hofweb-Collega Regina maakte ze, maar gaf direct de receptcredits aan opleidingsinstiuut Evenwijs. Kijk, ere wie ere toe komt.

Gerecht aangedragen door: Regina
Gerecht credits: Evenwijs opleidingsinsituut
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers

Bereidingswijze

  1. Dadels ontpitten en ca. 20 minuten laten weken in heet water. Daarna afgieten. 

  2. Ondertussen smelt je de chocola au bain-marie. 

  3. Nu doe je de dadels samen met de noten, boekweitgrutten, cacaopoeder en zout in een keukenmachine en laat deze draaien totdat het een plakkerig geheel wordt. 

  4. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier en verdeel het mengsel over de vorm/schaal. Druk dit aan met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.

  5. Giet de gesmolten chocola over de noten en verdeel het gelijkmatig. 

  6. Zet het geheel in de koelkast totdat de chocola hard is.

Tip:  Voor het snijden van de blokjes kan je het geheel het beste omgedraaid op een snijplank leggen.