Notenbrood met knolsederij-appel salade

Notenbrood met knolsederij-appel salade

Omschrijving

Lekkere en gezonde lunctip; notenbrood!

Bereidingswijze

  1. Snijd de halve knolselderij in dunne plakken en vervolgens in lucifer dunne reepjes.
  2. Meng in een kom de knolselderij met het citroensap en wat zout en peper. Laat de groente ongeveer 20 minuten marineren.
  3. Snijd de appel in vier partjes. Verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakken en vervolgens julienne. Voeg de reepjes appel en mayonaise aan de knolselderij toe en schep alles voorzichtig om.
  4. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze in grof.
  5. Snijd het notenbrood in dunne plakjes en bestrijk beide kanten van het brood met wat olie.
  6. Verhit de grillpan en rooster het brood goudbruin en krokant. Verdeel de knolselderijsalade over de sneetjes brood en strooi er de walnoten over.