Verrassende Oesters (vegan)

Verrassende Oesters (vegan)

Omschrijving

Oesters zijn een heel bijzonder ingrediënt, wat bijna nooit gegeten wordt. Deze vegan variant komt erg in de buurt qua texturen en smaak, en daarom een heel leuk en minder prijzig alternatief. Met dit aziatische gerecht verras je je vrienden, vegan of niet, op een feestje. Zowel de oesterzwammen als de gebruikte Kombu Zeewier bevatten relatief veel hoogwaardige plantaardige eiwitten. Ideaal dus als 'vleesvervanger' deze bijzondere amuse.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de oesterzwammen in een pannetje met 300 ml water, 1 stuk kombu ½ tl zout, en verse peper. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Neem de kombu en oesterzwammen uit het vocht en laat het vocht tot de helft inkoken.
     
  2. Haal 3 el van het kookvocht uit het pannetje en mix met de sesamolie, shoyu en bruine rijstazijn.
     
  3. Doe door de rest van het kookvocht de agar en kook een minuut door om in te dikken. Houd op laag vuur warm.
     
  4. Leg de paddestoelen elk op een amuselepel. Hak de bosui fijn en verdeel over de oesterzwammen. Schenk op iedere oesterzwam een theelepel ingekookte bouillon en een theelepel dressing. Serveer lauwwarm.