- Snij de kastanje-champignons, oesterzwammen, knoflook en ui in kleine stukjes
- Bak deze voor 5 minuten in wat boter aan
- Zet de gebakken champignons apart
- Verwarm in een andere pan 250 ml water, met 1 bouillon blokje, tot het blokje is opgelost
- Laat de bouillon koud worden
Voor de Roux:
- Zet een pan op laag vuur, met daarin de boter, en laat deze volledig smelten
- Voeg nu de bloem in 1 keer toe, en blijf goed roeren
- Als het goed is wordt het nu 1 samenhangende massa. Deze moet je voor 5 minuten aan blijven bakken (blijven roeren zodat de roux niet bruin wordt)
- Voeg nu langzamerhand de bouillon aan de roux toe, en blijf goed roeren
- Doe hetzelfde met de melk
- Zodra al het vocht is opgenomen, óf de roux een mayonaise-achtige dikte heeft, kun je de roux (salpicon in deze staat) laten afkoelen
- Mix dan het agar agar poeder met wat water, en roer het door de salpicon
- Snij de verse peterselie fijn, en meng door de koude salpicon
- Maak van deze salpicon 'kroket of bitterbal'-formaat-rolletjes, en zet tijdelijk weg in de vriezer
Voor het maken van de kroketten:
- Maak drie 'stationnetjes', waarbij je bij elk station een bak/bord vult met:
- Haal elk rolletje van je salpicon door de stationnetjes op de bovenstaande volgorde
- Je kunt nu eventueel de kroketten in de vriezer bewaren. Wél een tip om tussen alle kroketten een papiertje/bakpapiertje te doen, zodat ze niet aan elkaar vriezen
Frituren:
- Verwarm de frituurpan voor op 180 graden
- Frituur de kroketten (ongeveer 5 minuten) met niet teveel te gelijk, tot ze goudbruin zijn
Serveer met een flinke dot mosterd, en laat het feestje maar beginnen!