Pel de ui en knoflook en snipper deze.
Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook aan.
Snijd de pompoen in blokjes en voeg deze toe.
Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in stukjes, hak de tomaten en peper.
Voeg ook paprika, tomaat, peper, kaneel, ras el hanout en paprikapoeder toe.
Roer even goed om, voeg 100 ml water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Ontvel ondertussen de pruimen door ze kruislings in te snijden en 30 seconden in kokend water te dompelen. Het velletje laat zich nu makkelijk verwijderen. Hak de pruimen in stukjes.
Snijd de courgette in blokjes.
Voeg na 10 minuten de courgette, pruim en kikkererwten toe. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Proef of de pompoen gaar is en voeg naar smaak wat zout toe.
Serveer met gekruide rijst; welke verse kruiden zoals peterselie, bieslook, munt, koriander en eetbare bloemen zijn er nog te oogsten? Voeg ze allemaal toe :). Extra lekker om dit gerecht te serveren met een flinke lepel frisse yoghurt en plakjes komkommer.
Dit gerecht kun je aanpassen aan het seizoen als de oogst anders is dan nu. Ook lekker met wortel en bataat, de verse pruimen kun je vervangen door gedroogde en de verse tomaten door tomatenblokjes. Je maakt er ook makkelijk meer van zodat iedereen kan aanschuiven :).