Oosterijkse Apfelstrudel

Oosterijkse Apfelstrudel

Omschrijving

Ben jij al eens op wintersport geweest? Dan ken je deze heerlijke traktatie gegarandeerd. Mit oder ohne vanillesoße?
Hierbij voor jou het recept hoe wij hem zelf altijd maken. Wil je voor de ultieme wintersport ervaring gaan? Vroeger warmde mijn moeder altijd wat vanille vla op in een pannetje en tataa! Warme vanillesaus.

Recept: Hofweb
Foodstyling: Karin Schuiteman en Sandra Stijf via Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Vul een bakje met warm water en wel de cranberries voor ongeveer 15 minuten.

  3. Schil de appels en snijd in kleine stukjes, snijd de abrikozen in kleine reepjes en hak de hazelnoten grof.

  4. Doe alles bij elkaar in een grote kom en voeg 1 (afgestreken) eetlepel kaneel toe.

  5. Rol het bladerdeeg uit en verdeel het mengsel in een lange strook in het midden. Rol het geheel op en zorg dat het overlappende deel onder ligt.

  6. Klop het eitje los en smeer deze over de bovenkant voor een mooie bruine kleur.

  7. Doe de apfelstrudel in de oven voor ongeveer 20 á 30 minuutjes. Wordt hij te snel bruin? Dek hem dan nog even af met aluminium folie in de oven.