Geroosterde snelle Tomaten Paprikasoep (kan vegan)

Geroosterde snelle Tomaten Paprikasoep (kan vegan)

Omschrijving

Als je je groenten roostert geef je ze zoveel extra smaak mee, daarom is dit mijn favoriete manier om tomatensoep te maken. Je doet de groenten in grote stukken in de oven en je hebt er een half uur geen omkijken meer naar, daarna gooi je het in de blender en klaar is je soep. Als je het nog sneller wil doen zou je de groenten eerst vijf minuten op hoog vuur aan kunnen bakken in de pan en daarna in 15 minuten gaarkoken, maar ik zou echt die extra tijd nemen om het geheel even te roosteren; het is het waard! ;)  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
     
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de paprika en snijd het hart eruit. Pel de teentjes knoflook en hak een keer door. Verdeel de paprika en tomaten over de bakplaat, verdeel de knoflook, rozemarijn en tijm erover en besprenkel met een scheut olijfolie, peper en zout. Hussel het geheel om en rooster in 30 minuten in de oven.  
     
  3. Haal de tijm en rozemarijn tussen de paprika en tomaat uit. Doe de geroosterde groenten in een blender en giet er 700 ml water en het halve pakje soja cuisine bij. Blend tot een gladde soep. 
     
  4. Giet de soep in een pan en breng nog even kort aan de kook. Schep de soep in kommen, lepel er wat extra (plantaardige) room overheen en top met een handje gewassen rucola.  
     
  5. Lekker met brood erbij.