Yolanda's Ouderwets lekkere rode kool

Yolanda's Ouderwets lekkere rode kool

Omschrijving

Yolanda: "Toen ik in restaurant Het Pomphuis werkte heb ik met kerst een keer 100 kilo rode kool op deze manier bereid voor de traiteur. Dit is een echte klassieker. Je kunt dit recept goed enkele dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren, aangezien de kool er alleen maar lekkerder op wordt. En je kunt ook grotere hoeveelheden in een keer maken, de rest doe je gewoon in de diepvries op voorraad!"

Bereidingswijze

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de groente in vier parten. Snijd de witte kern eruit en snijd dan de parten over de breedte in dunne repen.

  2. Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui 5 minuten Voeg dan de suiker, het zout, de kruidnagels, de kaneel en de laurierblaadjes toe. Roer de rode kool erdoor. Schenk de wijn en azijn erbij en voeg naar smaak peper toe.

  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 4 partjes. Leg de partjes appel bovenop de rode kool. Stoof de kool afgedekt in maximaal 1 uur gaar. De kool mag niet te papperig worden, maar moet nog een beetje beet hebben.

Recept: Yolanda van der Jagt