Ovengeroosterde Witlof-Blauwe Kaas

Ovengeroosterde Witlof-Blauwe Kaas

Omschrijving

Dit bijgerecht voor 4 personen hoort bij ons Kerstmenu 2020 met gevogelte. Bekijk het hele menu hier.

 

Witlof is een echte wintergroente, en heeft weinig nodig om te stralen... Blauwschimmelkaas, het zoete van agave, een takje tijm en goeie hand fijngehakte amandelen - je hebt dit gerecht in een wip klaar. Ook wel fijn tijdens zo'n druk Kerstmaal :-) De witlof behoudt nog een beetje van z'n bite in de oven. Zet het hoofdgerecht en de bijgerechten van dit menu tegelijk in de oven, om tijd en energie te sparen.

Recept, koken en fotografie: Marie Sophie en Mees van Wauw Factory

 

Bereidingswijze

  1.  Verwarm de oven voor op 180 graden. Wil je de witlofschotel goed zacht hebben? Kook deze dan voor het maken van de ovenschaal 10 minuutjes voor. De witlof behoudt door hem alleen in de oven te doen wat meer bite.
     
  2. Halveer de witlofstonkjes en verwijder het uiteinde. Verdeel ze in een ovenschaal en besprenkel ze met een beetje olie en de agave. Breng op smaak met wat zwarte peper en weinig zout.
     
  3. Rasp de kaas erover.
     
  4. Hak de amandelen grof en ris de tijm van de takjes. Bestrooi de witlof hiermee.
     
  5. Gaar de witlof in 30 minuten stevig maar gaar.