Omschrijving
Stamppotje, maar dan uit de oven. Van boerenkool uit de diepvries, met gegratineerde aardappelpuree met miso on top.
Toont prachtig, smaakt geweldig!
Stamppotje, maar dan uit de oven. Van boerenkool uit de diepvries, met gegratineerde aardappelpuree met miso on top.
Toont prachtig, smaakt geweldig!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken, kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
Smelt de boter in een hoge pan en voeg de bevroren boerenkool toe. Laat dit 15 minuten doorkoken, roer het regelmatig om. Voeg als het bijna klaar is de mosterd toe en maak op smaak met peper en zout.
Stamp de gekookte aardappelen met de boter en slagroom fijn. Roer er 2 el miso door tot het egaal gemengd is.
Vul een ovenschaal met de boerenkool en verdeel daaroverheen de aardappelpuree. Maak met een vork de bovenste laag puree kruimelig.
Zet de schotel nog zo’n 15 minuten in de oven tot de bovenkant begint te bruinen.
Serveer met wat vers gemalen zwarte peper.
Recept en foto: Kruimel.