Paddenstoelenroomsoep

Paddenstoelenroomsoep

Omschrijving

Dit voorgerecht is onderdeel van Mari Maris vegetarische Kerstmenu voor Hofweb. Bekijk hier alle gerechten van haar menu.

Een schijnbaar eenvoudig soepje vooraf, maar dan wel Heel Goed Gemaakt... laat dat maar aan chefkok Mari Maris over. Of aan jou, deze Kerstdagen :-) Met dit gouden recept van Mari zet jij Paddestoelenroomsoep ook op jouw kook-repertoire. Zelfgemaakte kaascroutons erbij, et voila! Bon appetit!

Recept: Mari Maris

Koken en Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Zet de ui en knoflook in een ruime pan aan in olijfolie.

     
  2. Voeg als de ui glazig is de paddenstoelen, salie en tijm toe.

     
  3. Bak de paddenstoelen op hoog vuur mooi bruin en blus eventueel af met een scheutje rode wijn.

     
  4. Draai dan het vuur lager en voeg als er wat vocht vrij is gekomen een bodem water toe.

     
  5. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat in minimaal 30 minuten rustig tot een derde inkoken.

     
  6. Maak ondertussen de kaascroutons. Verwarm een oven op 180 °C. Schenk een filmpje olie op een ovenplaat, strooi er eventuele smaakmakers over en werk het brood er met uw vingers door, zó, dat overal een beetje olie aan zit, maar het brood zich niet volzuigt met vet.


     
  7. Bak de croutons in circa 10 minuten goudbruin in een oven van 180 °C en schud halverwege een keertje om. Bestrooi ze daarna met geraspte kaas naar keuze en gratineer ze onder de grill of op 180 °C in de oven.

     
  8. Voeg bij de soep nu de room toe, breng weer aan de kook, draai het vuur lager en laat nu tot de helft inkoken. Maak op smaak met peper & zout en eventueel extra tijm.


     
  9. Schenk de soep in kommetjes of kopjes en strooi er vlak voor serveren de (kaas)croutons over.