Frans getinte Paddestoel Uiensoep

Frans getinte Paddestoel Uiensoep

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Maak de paddestoelen schoon en snijd of scheur eventueel in kleine stukken. 

  2. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de uien op middelhoog vuur in 20 minuten zacht. roer regelmatig door. Voeg de paddenstoelen, Provençaalse kruiden en knoflook toe en bak nog 10 minuten mee. 

  3. Blus af met de groentebouillon en laat nog 30 minuten stoven. 

  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de geitenkaas en snijd het stokbrood in dunne reepjes. Bestrooi het stokbrood met de kaas en bak in 10 minuten krokant in de oven. Serveer de soep met de stokbroodjes erin. 

Tip: heb je nog een flesje witte wijn open staan? Een scheut witte wijn vlak voor het toevoegen van de bouillon geeft de soep meer diepte.