Vegan Paddenstoelenpate + Cranberry Compote

Vegan Paddenstoelenpate + Cranberry Compote

Omschrijving

Een snel en luxe voorgerechtje voor een vegan kerstmenu. De paddenstoelen maken de paté lekker hartig en de zonnebloempitten zorgen voor een mooie structuur. Deze paté is ook heerlijk als onderdeel voor een kerstborrel. Je kan natuurlijk ook variëren met kruiden en specerijen, of gedroogde cranberries toevoegen.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de zonnebloempitten 10 minuten in ruim water tot ze zacht zijn.
     
  2. Snijd de champignons in kwarten, verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur aan.
     
  3. Snipper de knoflook en voeg toe met de Italiaanse kruiden. Blus af met de rode wijnazijn, breng goed op smaak met peper en zout.
     
  4. Doe de champignons met de zonnebloempitten en de edelgist in de keukenmachine. Pureer tot een gladde massa.
     
  5. Schep de paddestoelenpaté in een potje, bestrooi met wat gepelde pistachenoten. Serveer met de cranberrycompote, kastanje crispbread en wat rucola.

Tip: Is er paté over? In een afgesloten pot in de koelkast blijft deze nog drie dagen goed.