Paksoi Paddenstoelenmaaltje van Mari Maris

Paksoi Paddenstoelenmaaltje van Mari Maris

Omschrijving

"Licht en tóch vullend, frisknapperig, beetje pittig, quite umami en binnen tien minuten op tafel. Anything else?"

Chefkok Mari Maris focust in haar kookboek 'A La Minute' op makkelijke gerechten die binnen mum van tijd op tafel staan. Met slechts een handvol ingrediënten, maar bomvol groen en smaak. Laat je verse Hofweb groenten maar shinen :-) Wij vulden dit recept aan met verse noodles, óók al zo makkelijk en snel klaar. A la minute, dus... aan tafel!

Recept: Mari Maris uit: 'A La Minute'
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Verhit een ruime koekenpan of een wok (of twee) met een beetje olie. Bak de shiitakes 2 à 3 minuten op hoog vuur.
     
  2. Voeg als ze mooi gebakken zijn de ui, knoflook, peper en paksoistelen toe en fruit 2 minuten.
     
  3. Zet ondertussen water op voor de verse noodles.
     
  4. Voeg de witte boontjes toe en bestrooi het geheel met gemberpoeder. Druppel er kikkoman of paddenstoelensojasaus (wij gebruikten Tamari) over en voeg een bodempje bonenwater toe.
     
  5. Schud goed door elkaar en laat het vocht op hoog vuur in zo’n 2 minuten bijna verdampen. Meng dan het paksoiblad erdoor en maak af met zout en, zover dat nodig is, peper.
     
  6. Kook ondertussen de verse noodles enkele minuten, volgens de verpakking.
     
  7. Bestrooi op het bord met cashews en koriander.