Paksoi-Zoete Bataat met krokant gebakken Tofu

Paksoi-Zoete Bataat met krokant gebakken Tofu

Omschrijving

Deze zoete aardappelpuree krijgt een Aziatisch tintje met de gember en kokosmelk, en een beetje extra pit van mierikswortel. Leuk om eens puree te maken van deze makkelijke en gezonde groente! Met de Paksoi en krokant gebakken tofu-crumbs erbij al met al een kleurrijk bordje.

Eetbare bloementip: je ziet hier kamille, korenbloem, klaproos en kaasjeskruid - allemaal haute cuisine :-)

Receptuur & Koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1.  Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg zoveel water toe dat de zoete aardappel net onder staat en breng met een snufje zout aan de kook. Kook de zoete aardappel in zo'n 15 minuten gaar.
     
  2. Haal ondertussen de bladeren van de Paksoi los. Het binnenste stuk met de kleinste bladeren kan je gewoon halveren. Was de Paksoi goed.
     
  3. Open het blik kokosmelk en schep het dikke, bovenste gedeelte eruit. Dit gaat door de aardappelpuree. Giet het overgebleven vocht in een lage, brede pan (waar de paksoi in past) en verwarm op laag vuur.
     
  4. Snijd de helft van de gember in plakjes en voeg toe aan de kokosmelk. Leg de Paksoibladeren erin en laat met een deksel op de pan 10 minuten stoven.
     
  5. Rasp de rest van de gember. Verkruimel de tofu en meng met de gember, paprikapoeder, mierikswortelpoeder en knoflookpoeder.
     
  6. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tofu op hoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
     
  7. Stamp van de zoete aardappels een puree en voeg de kokosroom toe. Breng op smaak met peper en zout.
     
  8. Spreid de puree uit op een bord en verdeel de Paksoi erover. Bestrooi met de tofukruimels.