

Voor het Taboon Brood
420 g bloem
9 g instant gist
1 el suiker
1 tl zout
120 ml lauwwarm water
120 ml lauwwarme melk
50 ml olijfolie
Bereiden van het Taboon Brood
Mix de droge ingrediënten samen in de kom van een staande mixer, voeg al knedend melk, water en olijfolie toe. Kneed het deeg in 10 minuten tot een soepele deegbal.
Besprenkel het deeg met olijfolie en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur in de kom.
Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en bol elk deel deeg op tot een balletje. Laat 5-10 minuten rusten.
Rol de deegballetjes uit tot 0,5 cm dik. Verhit een koekenpan op het vuur en bak de broden in 45 seconden per kant goudbruin en gaar.
Voor de Baba Ganoush
3 aubergines
3 teentjes knoflook
2 el tahini
1 tl komijnpoeder
1 citroen
50 ml goede Olijfolie
1 tl zwart sesamzaad
1 hand koriander
Bereiden van de Baba Ganoush
Zet een ovenrooster boven de grootste gaspit (of verwarm een bbq) en blaker hierop de auberines tot ze van binnen zacht zijn. Doe in een kom, dek af en laat afkoelen tot ze handelbaar zijn.
Pel de schil van de aubergines en doe het vruchtvlees in een kom met de knoflook, komijn, sap en rasp van de citroen en de olijfolie en pureer met de staafmixer tot een gladde dip.
Breng de dip op smaak met zout en peper, serveer met zwarte sesam, gescheurde koriander en een extra scheut olijfolie.