Palmkool Courgette Lasagne

Palmkool Courgette Lasagne

Omschrijving

Een snelle, vegetarische lasagne bomvol groenten. Dus zonder de bekende lasagne bladeren, dus koolhydraat arm. De ricotta en citroen geven een frisse smaak. 

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pan water op het vuur.

  2. Snijd de steeltjes van de palmkool en snijd de courgette in dunne plakken met een kaasschaaf. Snijd de stukjes courgette die niet goed in plakken te snijden zijn in blokjes. Blanceer de palmkool en de courgettelinten een minuut in een grote pan en laat uitlekken. 

  3. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Schil de bospeen en snijd in plakjes.

  4. Verhit een hapjespan met een scheut olijfolie fruit hierin de knoflook en de ui in twee minuten glazig. Voeg de wortel en de courgetteblokjes toe en bak drie minuten mee.

  5. Snijd ondertussen de trostomaatjes in blokjes, voeg ze samen met de tomatenpuree en het water toe aan de groenten. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Hak de basilicum (indien beschikbaar, anders laat je deze weg of vervang je door 1 tl gedroogde basilicum) fijn en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit en meng met de basilicum en de citroenrasp door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Schep 1/3e van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg hier een laagje palmkoolbladeren en een laagje courgetteplakken op. Schep hierop 1/3e van de ricotta. Ga verder met weer 1/3e tomatensaus, palmkool, courgette en ricotta. Eindig met de ricotta. Bestrooi met de geraspte parmezaan.

  8. Bak de lasagne in 30 minuten in de oven. Lekker met een frisse salade. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees