Palmkool Mac' & Cheese

Palmkool Mac' & Cheese

Omschrijving

Mac 'n cheese, oftewel 'macoroni met kaas' is een ultiem makkelijke maaltijd, zo eentje die klassiek voor de TV verorberd wordt. Maar natuurlijk pakken wij dat graag wat verfijnder aan! Met geraspte cheddar en parmezaan, nootmuskaat en een dot crème fraîche... et voila: een heerlijk bordje palmkool-comfortfood. Easy does it. Tast toe! :-)

Tip: Extra lekker met een groene salade erbij geserveerd

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Was de palmkool en snijd in dunne repen. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rasp de cheddar en de Parmezaan.
     
  3. Verhit olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de knoflook en ui drie minuten aan. Voeg de palmkool toe en laat slinken.
     
  4. Voeg de pasta toe met een half kopje kookvocht, drie kwart van de geraspte kaas, de nootmuskaat, en de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
     
  5. Schep het pasta mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de broodkruimels en de rest van de kaas.
     
  6. Bak de pasta nog 15 minuten in de oven, tot de korst krokant is.
     

Tip: Wij maakten deze mac and cheese met palmkool, maar andere (restjes) groenten zijn ook goed te gebruiken. Halfje courgette, paprikaatje: af en toe die groentela goed leeg maken :-)