Orzo-Risotto met Palmkool en Salie

Orzo-Risotto met Palmkool en Salie

Omschrijving

Risotto heeft de naam reuze lastig te zijn. Dat is misschien waar, maar niet als je een sluiproute neemt :-) Gebruik eens Italiaanse orzo, gemaakt van geslepen tarwekorrels. Orzo is in feite een pasta, maar met de zachte beet en vorm is 'ie een waardige vervanger van officiele risotto rijst. En heel wat minder omslachtig in de keuken! Deze combinatie met palmkool, salie en ricotta geeft een heerlijk romig resultaat.

Wist je dat palmkool ('Cavolo Nero') ook Italiaanse roots heeft? Waan je dus gerust in Venetië of Rome :-)

Buon appetito!

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Was de palmkool en snijd in dunne repen. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Hak de helft van de blaadjes salie fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
     
  2. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan. Fruit hierin de sjalot, knoflook en gehakte salie drie minuten aan. Blus af met de witte wijn en voeg een scheut groentebouillon toe. Voeg de Orzo toe en laat deze het vocht opnemen. Voeg net als bij een echte risotto in enkele scheuten de rest van de bouillon toe, maar wees gerust: je hoeft niet continue met je neus erboven op te staan om te voorkomen dat het aanbakt :-)
     
  3. Bak ondertussen de champignons in de rest van de boter bruin en breng op smaak met zout en peper.
     
  4. Voeg als de orzo gaar is de palmkool, geraspte Parmezaan en de ricotta toe. Roer tot de palmkool is geslonken en het geheel een romige massa is. Breng op smaak met zout en peper.
     
  5. Serveer de risotto met de paddenstoelen en de rest van de salie.