Panzanella met Palmkool en Blauwe Kaas (vega)

Panzanella met Palmkool en Blauwe Kaas (vega)

Omschrijving

Deze salade staat supersnel op tafel maar ziet er prachtig uit en zit vol verschillende smaken. De palmkool zorgt voor de structuur, het brood voor de krokantheid, de vijgen voor zoet en de ui en blauwe kaas voor pittig. Met de zoetige dressing komt alles bij elkaar. Echt een gerechtje voor een warme nazomerdag. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in repen en besprenkel met olijfolie. Bak het brood in de oven in 20 minuten goudbruin en krokant.
     
  2. Snijd de palmkool in dunne repen en halveer de tijgertomaatjes. Snijd de vijgen in plakjes en de rode ui in halve ringen. Roer de honing, mosterd en azijn door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
     
  3. Leg de palmkool op een schaal en verdeel het brood erover. Verdeel ook de tomaatjes, ui en vijgen over de salade. Beschenk de salade met de dressing. Snijd de blauwe kaas in reepjes en maak de salade hiermee af.