Papardelle van Prei met Seitan-gehaktsaus (vega)

Papardelle van Prei met Seitan-gehaktsaus (vega)

Omschrijving

We kennen allemaal de bloemkoolrijst, courgetti of lasangebladen van pompoen, maar nog nooit zag ik een poging tot het maken van Papardelle van Prei, gek eigenlijk, want zo'n mooie lange prei leent zich bij uitstek voor dat idee. Daarom besloot ik het te testen. Omdat ik bang was dat de Prei te overheersend zou zijn, gebruikte ik niet alleen Prei, maar ook echte tagliatelle, en die combinatie bleek heel goed te werken!

Maar je kan het zelf aanpassen zoals je wil; wil je koolhydraatarm? Gebruik dan alleen Prei. Houd je niet van prei? Gebruik dan alleen de pasta.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de winterwortel en snijd in blokjes.

  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  3. Verkruimel het Seitan vegagehakt. Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak hierin het gehakt al omscheppend bruin met de knoflook en ui.

  4. Breng op smaak met zout en peper en de Italiaanse kruiden.

  5. Voeg de wortel toe en bak twee minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur pruttelen.

  6. Zet een pan met ruim water op het vuur met een flinke snuf zout erin.

  7. Snijd de Prei in lange repen en was ze goed.

  8. Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste twee minuten de Prei toe.

  9. Giet de Tagliatelle en Prei af, en schep in borden. Verdeel de Seitan tomatensaus erover.