Pasta met geroosterde Paprikasaus

Pasta met geroosterde Paprikasaus

Omschrijving

Nieuwsgierig hoe je heel gemakkelijk vegan 'Parmazaan' maakt?

Parmazaan, (zure) room, mozzarella, ricotta. Allemaal producten die je veel tegenkomt in de Italiaanse keuken. Smaken doet het, maar wat als je nu veganistisch eet? Marie-Sophie heeft dit recept volledig vegan gekookt en ik heb de dierlijke suggesties erbij gezet. Aan jou de keuze welke ingrediënten je kiest.

Rigatoni Quinoa Pasta is overigens een heel lekkere pastasoort, favoriet bij Peter en familie!

Receptuur & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
     
  2. Haal de zaadlijsten uit de puntpaprika’s en schil de uien, snijd ze in kwarten. Pel de knoflook. Wrijf de groenten in met olie en zout en verdeel ze over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster ze mooi donker en gaar in 30 minuten.
     
  3. Kook in de laatste 10 minuten de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  4. Maak de parmezaan door de cashewnoten, de edelgistvlokken en het zout fijn te malen in een keukenmachine. Bewaar in een afsluitbare pot.
     
  5. Doe de geroosterde groenten in de blender met een scheut olijfolie, de kappertjes, de soya cuisine (of zure room indien je niet vegan wenst of wilt) en (veel) versgemalen peper. Blend tot een mooie, gladde saus.
     
  6. Doe de saus in een pan en breng aan de kook. Voeg de gekookte pasta, de olijven en de rozemarijn toe. Verwarm het geheel kort door en verdeel over de borden. Bestrooi met de vegan parmezaan. Eet smakelijk!
     
  7. Serveertip: Ook lekker met een frisse salade on the side.