Pasta met Posteleinpesto

Pasta met Posteleinpesto

Omschrijving

Dit recept van Yolanda van der Jagt is verrassend lekker; Postelein is heel fris en de combinatie met de oude kaas is geweldig!    

Bereidingswijze

  1. Snijd de worteltjes van de postelein af. Was de groente in ruim koud water; net zolang tot al het zand is verwijderd.
  2. Droog de postelein in een sladroger, of in een theedoek (heel hard rondjes draaien met de postelein erin!).
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
  4. Rasp boven een kommetje ongeveer 2 eetlepels van het stuk kaas af.
  5. Houd een handje postelein achter voor de garnering; pureer in de keukenmachine de rest van de groente samen met de walnoten, geraspte kaas, knoflook en olijfolie tot een mooie dikke, saus.
  6. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  7. Giet de spaghetti af.
  8. Roer de pesto en de rest van de postelein door de warme spaghetti.
  9. Verdeel de spaghetti over vier voorverwarmde diepe borden.
  10. Maak met een dunschiller enkele kaaskrullen van de rest van het stukje kaas en strooi die over de pasta.