Pasta Pompoen met Postelein-pesto

Pasta Pompoen met Postelein-pesto

Omschrijving

In een woord: Prachtig! Pompoen Pasta met Postelein Pesto. Nee, we deden 't er niet om. Hij was gewoon heel erg... p...p... Prettig :-) en ook nog met wat Parmezaan erdoor. Zo kan 'ie wel weer...

Gebruik verse pasta zoals Tortellini voor dit recept, de eieren in verse pasta maken het geheel lekker romig. Heb je wat pesto over? Het is heerlijk en gezond broodbeleg.

Recept en Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Halveer de pompoen en verwijder de draderige binnenkant. Snijd in blokjes.
     
  2. Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de pompoenblokjes op middelhoog vuur in 10 minuten zacht.
     
  3. Bereid de verse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wij gebruikten Tortellini, elke soort doet 't goed.
     
  4. Maak ondertussen de pesto; doe de gewassen winterpostelein, peterselie, citroensap en rasp, salie, geraspte parmezaan, hazelnoten en het teentje knoflook in de bak van een staafmixer. Pureer tot een gladde pesto.
     
  5. Giet de tortellini af, en meng met de pompoen, lepel de pesto erover en roer even door.
     
  6. Schep in borden, bestrooi met de rest van de hazelnoten en verkruimel er de geitenkaas bovenop. Maak af met zout en peper naar smaak. Hmmm!